top of page

Missie en Visie  Zij aan Zij

 

De missie van Zij aan Zij wordt bepaald door de volgende kernwoorden in onze visie

 

Passie

De verloskundigen van Zij aan Zij werken vanuit een innerlijke passie. Wij zijn ervaren, betrokken en professioneel. Kundig in verlossen door onze eigen bevallingen en moederschap willen wij Zij aan Zij staan met jou om deze ervaringen met jullie te delen en jullie zo goed mogelijk begeleiden in de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de transitie naar het ouderschap.

 

Vertrouwen

Jij staat bij ons centraal en bent als vrouw gemaakt om te baren. Wij staan aan de zijlijn om jou hierin te bemoedigen en bekrachtigen. Hoe je wilt bevallen dat mag je zelf bepalen hoewel zwangerschap en geboorte ook een proces met risico's is. Het is logisch risico’s te willen vermijden.

Daarom is het belangrijk dat een jij in je kracht blijft en vol vertrouwen in het proces.

 

Zorg op maat

Persoonlijke zorg staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om jouw wensen goed in kaart te brengen zodat wij rekening kunnen houden met je persoonlijke behoeften. Wat heb jij nodig? Hoe wil je begeleid worden tijdens de zwangerschap, je bevalling, de kraamperiode. Volgens de standaard protocollen en zorgpaden? Heb je meer behoefte aan begeleiding rondom een miskraam of voorbereiding en informatie bij jullie kinderwens? Standaard zorg bestaat niet bij Zij aan Zij. Wij willen weten wie jij bent en waar je behoefte aan hebt. Ongeacht wie jij bent of waar je op stemt. Welk zorgpad past bij jou? Wij werken volgens standaard protocollen maar het is altijd aan jou of je deze wilt volgen.

 

Eigen regie

Jij hebt als zwangere de keuzevrijheid om tijdens het gehele proces van je zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd te beslissen hoe jij het wilt. Wij vinden het belangrijk dat jij de regie hebt. Het is tenslotte jouw lichaam en jouw kind. Je hebt recht op geïnformeerde toestemming. Dit betekent dat je altijd uitleg dient te krijgen over de (be)handeling die wordt voorgesteld. Wat zijn de risico's, zijn er alternatieven en wat als er niets gedaan wordt. Daarna is het aan jou of je wel of geen toestemming geeft.

Kennis

Zij aan Zij staat voor warme en deskundige begeleiding van jullie kinderwens tot aan het ouderschap.  We werken samen met verschillende disciplines in en rondom de geboortezorg. Dat maakt dat wij brede zorg kunnen leveren. Wij maken zelf echo's, bieden extra zorg rondom een miskraam, natuurlijk ouderschap, borstvoeding en anticonceptie.

bottom of page